Over De Gitaarleraar

Wie is De Gitaarleraar?

Rutger geeft groepsgitaarles in Hilversum voor 7j t/m 17j.

Over De Gitaarleraar

Wie is De Gitaarleraar?

De Gitaarleraar

Rutger ten Hove (1985), ook wel De Gitaarleraar, geeft groepsgitaarles in Hilversum voor 7 t/m 17 jaar. Rutger heeft na zijn Pabo (leerkracht basisonderwijs) heel veel privé- en duolessen gegeven en is 4 jaar geleden gestart met groepslessen geven.

Methode

Vanuit beleving, intrinsiek en enthousiasme worden de groepslessen op 3 niveaus gegeven. Elke les is een muzikaal feest met quizzen, warming ups, energizers, weetjes, tokkels en nog veel meer om gemotiveerd te worden. Gitaarspelen is een feest en dat probeert Rutger elke les op meerdere manieren te laten zien.
Aan de hand van populaire liedjes worden onder andere open akkoorden aangeleerd met behulp van tablatuur. Naast video- & groepsapp support voor zowel ouders & leerling post Rutger regelmatig ook oefentips, pep en motivationtalks en zijn er vaak extra live lessen op YouTube te vinden.

Blog over de Gitaargroepsles

Een tijdje terug heeft Maud van Kidsproof een les gezien en heeft daar een leuke blog over gemaakt van een groepsgitaarles, check hieronder de blog.

”TE GEKKE GITAARLES IN HILVERSUM

4 februari 2019
Mijn dochter (9 jaar) gaat sinds september naar de gitaarles van De Gitaarleraar in Hilversum. Voor het eerst dat ze op muziekles zit, als we de muziek op schoot lessen en de muziekles op school niet mee tellen.” lees hier verder.

Muzikale afsluiting van het schooljaar

Elk jaar organiseren Rutger en zijn muzikale vrienden een afsluiting van het muzikale (school)jaar. Voor Corona was dat Kerst 2019 in de Bethlehemkerk waar heel veel gitaarleerlingen op hun Kerstbest kerstliedjes lieten horen met daarna warme choco & kampvuurtjes met marshmellows. Alle leerlingen krijgen de kans om podiumervaring op te doen voor een groot publiek. Het is altijd een muzikale en leuke happening voor zowel leerlingen als ouders/verzorgers. Bekijk hier een krantenartikel over het eerste jaar dat deze afsluiting georganiseerd is.

Optredens

Door het jaar heen zijn er meerdere optredens voor iedere leerling. In november 2018 was bijvoorbeeld de tweede editie in Foodhal Mout, op Koningsdag 2018 konden leerlingen zich inschrijven om gratis groepsles te volgen en daarnaast geld te verdienen.

Wist je dat?

  • U ook een gitaarles(sen) cadeau kan doen.
  • De eerste groepsles altijd gratis is
  • De Gitaarleraar ook een eigen YouTube-channel heeft.
  • Maar ook een apart YouTube channel speciaal voor de groepslessen
  • Rutger sinds kort ook www.Pakjegitaar.nl heeft gelanceerd voor volwassenen
  • Bij www.gooise-gitaren.nl je 10% korting krijgt als je Rutgers naam noemt
Optreden Mout de Gitaarleraar